maanantai 24. toukokuuta 2010

Suomen huippumalli haussa

Seuraan ohjelmaa, jossa etsitään Suomen seuraavaa huippumallia. Toisin sanoin katson, kun vielä osaltaan itseään etsivät tytöt pistetään viikko viikolta hankalampiin kuvauksiin, kehutaan kuvien perusteella ensin kurkottamaan kuuseen ja kapsautetaan sitten katajaan. Katson, kun laihaa, kaikkensa miellyttämisen eteen yrittävää tyttöä käsketään pitämään painonsa kurissa. Jatkan katsomista edelleen, kun vesikammoinen pakottaa itsensä monta, monta metriä syvään sammioon - pysyäkseen mukana. Katson kyyneleitä nieleskeliviä tyttöjä, joiden vuosia kasvattamat hiukset joku ranskis vain päättää pätkäistä lyhyeksi. Katson suu auki, kun tyttöä varoitetaan korostamasta laiskaa ja liian pientä silmäänsä. Seuraan, kuinka pinnat alkaa soida kireänä. Itketään jokaisessa välissä, missä itkun voi antaa tulla vaikuttamatta omaan peliin. Ettei näyttäisi vaan siltä, ettei minusta ole tähän. Mun on pakko näyttää. Mun on pakko onnistua nyt.

"Olit helmi, mutta en tiedä, oletko enää.".
"Putoaako tyttö, jolla on upeat kasvot, mutta jonka pituus saattaa olla ongelma?".

Seuraan myös toista kisaa. Aitiopaikalta. Suomen huippuäiti haussa -ohjelmassa ei tuomaristoon kuulu saimit eikä saket, eikä kukaan stailaa ehdokasta sillä silmällä. Kommentit ovat vain ja ainoastaan sitä katajaankapsauttamista. Pidä paino kurissa. Sä et ole tarpeeksi läsnä. Missä on se äiti, jonka näin sinussa kisan alussa! Varo korostamasta raskauden muistoja. Tarkkaile kielenkäyttöäsi! Ole pirteämpi! Sulla on aina sama ilme. Putoaako äiti, jonka pituudesta ei viitsi edes puhua ja josta tuomari ei ole varma, että onko hän enemmän koti- vai työäitityyliä? Tirautetaan itku suoraan tuomarin naamalle. Pakko jaksaa, tämä viikko on vedettävä paremmin!

Osallistujana minä. Tuomaristona itse.

Onneksi tuomaristossa on joka kerta vierailevat tähdet, jotka löytävät myös tästä kilpailijasta niitä aurinkopilkkuja:

Ella Alo (suom.huom. herra salo) halaa tuomaripöydän takaa ja sanoo: TYKKÄÄ.
Mister AP S. pitää minua kohta seitsemättä vuotta mukana kisassa, koska uskoo kykyihini.

Jotain hyvää sentään: tässä kisassa ei ole samassa talossa muita ehdokkaita, jotka puhuisivat minusta kakkaa selän takana koko kansalle.

Ei kommentteja: